Menu
Menu
Type Product
Kleur
Merk
Prijs
Levertijd
Korting

Bescherming

Tijdens uw avonturen op- of langs de piste is het van groot belang dat u zich goed beschermt. De kans op een ongeluk is altijd aanwezig en daarom heeft Etrias een collectie wintersportbescherming voor u samengesteld, waarmee u eventueel letsel kunt voorkomen of verkleinen. De protectors uit onze collectie kunnen onder de kleding worden gedragen en zijn niet belemmerend voor de bewegingsvrijheid.

Wintersport bescherming

Een rug- of bodyprotector verdeelt of absorbeert de impact van een val en zorgt er daardoor voor dat de kans op zwaar letsel wordt verkleind. Naast rug- en bodyprotectors kunt u bij Etrias ook terecht voor pols-, elleboog- en kniebeschermers. Voor de off-piste skiërs hebben wij daarnaast een uitgebreide collectie met lawinebescherming.

Lawine airbag

Een ski airbag kan uw leven redden wanneer u tijdens het off-piste skiën of snowboarden in een lawine terecht komt. Een lawine airbag opent automatisch wanneer u ten val komt en er een grote druk op komt te staan. Dit zorgt ervoor dat u boven de lawine blijft. Wanneer u toch naar beneden zakt zorgt de opgeblazen ski airbag voor meer ruimte om te ademen. Dit vergroot uw overlevingskansen aanzienlijk.

Lawineschep

Bent u een fanatieke off-piste skiër? Dan bent u waarschijnlijk wel bekend met het belang van de juiste veiligheidsuitrusting. Een lawinschep verhoogt de kans op het overleven van een lawine aanzienlijk en is daarom een essentieel onderdeel van uw uitrusting. Met behulp van een lawineschep kunt u veel kracht in de sneeuw zetten. Deze komt dus goed van pas wanneer u iemand uit moet graven. Een lawineschep gebruikt u in combinatie met een lawinepieper en een lawinesonde.

Lawinepieper

Met behulp van een lawinepieper vergroot u uw overlevingskans aanzienlijk, wanneer u onverhoopt terecht komt in een lawine. De lawinepieper heeft een radiozender waarmee hulptroepen u of uw skipartners kunnen opsporen onder de sneeuw. Een lawinepieper behoort tot de standaarduitrusting van een skiër of snowboarder die veel off-piste skiet en kan gemakkelijk worden meegenomen onder de kleding.

Lawinesonde

Een lawinesonde is één van de drie onderdelen die u sowieso bij u dient te dragen tijdens het off-piste skiën of snowboarden. Een lawinesonde is een uitschuifbare stok waarmee u kunt bepalen op welke plaats iemand onder de sneeuw is bedolven. Met behulp van een lawinepieper en een lawineschep kunt u vervolgens de persoon snel uitgraven. Dit vergroot de kans op overleving bij een lawine.